سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسا کس که بامدادى را دید و به شامگاهش نرسید ، و بسا کس که در آغاز شب بر او رشک بردند و در پایان آن نوحه کنانش گریستند و دریغ خوردند . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :3
بازدید دیروز :167
کل بازدید :74427
تعداد کل یاداشته ها : 254
103/9/4
12:52 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
حسام الدین شفیعیان[1]

خبر مایه
بایگانی وبلاگ
 
فروردین 90[249]

علاوه بر لندن از طرف جناح‌های داخلی هم فشار می‌آوردند تا ملوانان متجاوز به تهران منتقل نشوند اما بدون توجه به فشارها، آنها به تهران منتقل شدند و این اقدام صحنه‌های افتخارآمیزی از موضع اقتدارایران ایجاد کرد


 

گروه سیاسی:

 

دستگیری ملوانان انگلیسی که در فروردین‌ماه سال 86 به حریم آب‌های ایران تجاوز کرده بودند و آزادی آنها واکنش‌های متعددی را در میان سیاسیون و احزاب و افکار عمومی به دنبال داشت. اقدام رئیس‌جمهور در بدرقه این ملوانان هنگام آزادی و خروجشان از کشور اما انتقاداتی را درباره دلایل دستگیری و آزادی این افراد به وجود آورد؛ مساله‌ای که در مناظرات انتخاباتی سال 88 نیز توسط رقبای رئیس‌جمهور تکرار شد. این موضوع در ادامه اغتشاشات نیز دستمایه برخی حملات به دولت توسط اپوزیسیون قرار گرفت اما رجوع به برخی خاطرات در این زمینه نشان داد در این موضوع نه‌تنها انتقادات محلی از اعراب نداشت بلکه از نظر رهبر معظم انقلاب نیز اقدامی شجاعانه برای ضربه زدن به دولت متخاصم انگلیس بود.

 

 

معاون سابق ستاد کل نیروهای مسلح اما با بیان خاطره دیدار مسؤولان این ستاد و تعدادی از مرزبانان سپاه با رهبر انقلاب پس از دستگیری ملوانان متجاوز انگلیسی به حریم دریایی کشورمان گفت: آقا فرمودند با این کار 3 سیلی بر صورت انگلیس زدید. علیرضا افشار، رئیس مرکز امور فرهنگی و اجتماعی وزارت کشور که آن ایام ردای معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح را بر تن داشت، به بیان خاطراتی از دستگیری و آزادی ملوانان متجاوز انگلیسی پرداخت و اظهار داشت: لحظه دستگیری نظامیان انگلیسی در محدوده اروند، فشارهای زیادی وارد می‌شد تا آنها را همان‎جا آزاد کنند.

 

وی افزود: علاوه بر انگلیس از طرف جناح‌های داخلی هم فشار می‌آوردند تا ملوانان متجاوز به تهران منتقل نشوند اما آقای فیروزآبادی و برخی عزیزان دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی همت کردند و بدون توجه به فشارها، آنها را به تهران منتقل کردند و این اقدام صحنه‌های افتخارآمیزی از موضع اقتدار ایجاد کرد. وی در گفت و گو با فارس تصریح کرد: این ماجرا در حقیقت قدرت‌نمایی جمهوری اسلامی و یک پیروزی در صحنه جنگ روانی دشمن بود که حتی در کشورهای عربی منطقه آن را قابل تحسین دانستند و نشان داد هرجا ترس به دل راه ندهیم و بر موضع حق پافشاری کنیم، لطف خداوند شامل ما می‌شود و پیروز خواهیم شد. معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: مدتی بعد از موضوع دستگیری ملوانان متجاوز انگلیسی خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم و ایشان با تقدیر از اقدام شجاعانه عوامل نیروی دریایی سپاه فرمودند: «شما با این کار، 3 سیلی بر گونه انگلیس زدید؛ یکی دستگیری متجاوزان در آب‌های سرزمینی خودمان، یکی نحوه آزادی آنها با عزت و اقتدار و یکی هم بر هم زدن صحنه‌سازی آنها بعد از آزادی این افراد و خنثی کردن جنگ روانی دشمن در این باره». وی افزود: وقتی ملوانان انگلیسی آزاد شدند و به کشورشان بازگشتند، صحنه‌سازی کردند که آنچه در دوران بازداشت‌مان گفتیم، تحت فشار و شکنجه بوده ولی صدا و سیما بلافاصله با انتشار تصاویری از محل نگهداری آنها در تهران که نشان می‌داد در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و خود رسانه‌های خارجی هم به این تصاویر استناد کرده بودند، نقشه آنها را خنثی کرد. افشار تصریح کرد: یکی از شروط آزادی متجاوزان انگلیسی عذرخواهی رسمی دولت انگلیس از جمهوری اسلامی بود که مقامات لندن این کار را انجام دادند ولی چون این کار برای آنها سنگین بود، سناریویی طراحی کردند تا بگویند نظامیان خود را با اقتدار آزاد کردند که این ترفندشان هم با افشای سند عذرخواهی مکتوب آنها شکست خورد.



 

 

 

سوم فروردین‌ماه 86، پانزده نظامی انگلیسی پس از ورود غیرقانونی به آب‌های سرزمینی ایران توسط نیروی دریایی سپاه بازداشت شدند و در نیمه همان‌ماه بر اساس تصمیم انسان‏دوستانه و رأفت اسلامی مسؤولان جمهوری اسلامی و عذرخواهی رسمی دولت انگلیس آزاد شده و شانزدهم فروردین به کشورشان بازگشتند. این چندمین‌بار بود که انگلیسی‌ها از زمان اشغال عراق به صورت غیرقانونی وارد حریم آبی جمهوری اسلامی می‌شدند و هربار هم مقامات لندن با فرافکنی و ارائه تفسیرهای بی‌ربط از جمله ادعای دستگیری متجاوزان در حال بازرسی از یک کشتی تجاری در آب‌های منطقه‌ای عراق در پی توجیه اقدام خویش برآمدند. وزارت امور خارجه با احضار «گیت اسمیت» کاردار انگلیس در تهران در غیاب سفیر آن کشور در آن ایام، نسبت به تجاوز نظامیان نیروی دریایی انگلیس به آب‌های سرزمینی کشورمان در اروند رود شدیدا اعتراض کرد و بعد از مدتی کوتاه، مقامات لندن در نامه‌ای رسمی از ورود غیرقانونی ملوانان خود به حریم دریایی ایران عذرخواهی کردند و محمود احمدی‌‌نژاد، رئیس‌جمهوری هم در واکنش به این اقدام اعلام کرد: ملت کریم ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران در عین اقتدار برای محاکمه نظامیان انگلیسی، این 15 نفر را بر اساس تصمیمی داوطلبانه و انسان‎دوستانه مورد بخشش قرار می‌دهد. متجاوزان انگلیسی که هنگام خروج از تهران در گفت‎وگوهای تلویزیونی در مقابل دیدگان 70 میلیون ایرانی و افکار عمومی جهان به ورود غیرقانونی خود به آب‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی اعتراف کردند، در بدو ورود به کشورشان تحت‌تاثیر جوسازی‌ رسانه‌های غربی مدعی شدند آنچه در ایران گفته‌اند تحت فشار بوده و بعد از مدتی هم وزارت دفاع انگلیس با وضع قوانینی جدید، آنها را از انتشار خاطرات‌شان منع کرد. لندن‌نشینان حتی بعد از مدتی اخبار منتشر شده درباره عذرخواهی رسمی از جمهوری اسلامی به خاطر ورود غیرقانونی نظامیان انگلیسی به حریم آبی کشورمان در خلیج‌فارس را تکذیب کردند اما انتشار متن این نامه که در آن متعهد شده ‌بودند دیگر مرتکب چنین اقدامی نشوند و تصایر مربوط به دوران بازداشت ملوانان متجاوز در تهران از رسانه ملی همه نقشه‌های آنها را برای راه‌اندازی جنگ روانی علیه نظام اسلامی خنثی کرد. اما در ادامه این انگلیسی‌ها نبودند که مساله آزادسازی ملوانانشان را دستمایه‌ای برای حمله به دولت و شخص رئیس‌جمهور قرار دادند. عوامل فتنه که با دستاویز قرار دادن انتقادات رقبای رئیس‌جمهور در مناظرات سعی در سیاه‌نمایی کارنامه سیاست خارجه دولت نهم داشتند در هر فرصتی که مناسب می‌دیدند به این مساله نیز پرداخته یا به مساله دستگیری ملوانان اعتراض کرده یا به آزادساختن آنها انتقاد می‌کردند. اما نتیجه مناظرات تلویزیونی و انتخابات نشان داد که موضوع سیاست خارجی دولت نهم که مورد تایید مقام معظم رهبری و البته باعث افزایش یافتن اقتدار جمهوری اسلامی در سطح منطقه و بین‌المللی بود، ‌نمی تواند به هیچ عنوان دستمایه‌ای برای فشار و تهدید دولت باشد.

 

رقبای دکتر احمدی‌نژاد در انتخابات سال 88 که بعدها به دلیل دعوت به اغتشاشات خیابانی از جانب مردم لقب سران فتنه‌گرفتند، ‌در مناظرات انتخاباتی نیز نتوانستند انتقاداتی به نحوه عملکرد دولت در مسائل مربوط به سیاست خارجی بگیرند. این افراد با دستمایه قرار دادن مسائلی نظیر تابلوی شورای همکاری دولت‌های عربی خلیج‌فارس قصد داشتند عملکرد دولت نهم در این حوزه را نیز سوال ببرند که با هوشیاری رئیس‌جمهور و پاسخ‌های قاطع او به این دست اتهامات خیالی این حمله به نتیجه دلخواه این افراد نرسید. پیشبرد اقدامات صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین استقامت در مسیر دستیابی ایران به فناوری هسته‌ای از مهم‌ترین دستاوردهای دولت بود که هیچ کدام از نامزدهای جناح اصلاح‌طلب با کارنامه‌ای که این جناح در دوران ریاست جمهوری هشتم داشت، ‌نتوانستند درباره آن انتقادی را به دولت وارد کنند.

 

حمایت رهبر معظم انقلاب اسلامی از اقدام دولت در دستگیری ملوانان انگلیسی و در عین حال آزادسازی آنان که 4 سال پس از این اقدام آشکار شده اما سند دیگری درباره فعالیت‌های درست و بهنگام دولت‌های نهم و دهم در عرصه سیاست خارجی است.

 

 


روزنامه وطن امروز

ماجرای ملوانان انگلیسی چه بود ؟